MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do przygotowania klasycznej sangrii używa się białego lub...
fot. congerdesign/Pixabay.com

Drinki bezalkoholowe na Sylwestra. Zaskocz swoich gości i przygotuj drinki bez procentów: mojito, pina colada i krwawa mary

Biała sangria

Do przygotowania klasycznej sangrii używa się białego lub czerwonego wina oraz soków owocowych. Podaje się ją w dużej, przezroczystej misie, a nalewa się chochlą do wysokich szklanek.

Ogórek jest źródłem kukurbitacyny, czyli związku o silnym działaniu przeciwnowotworowym. Hamuje przede wszystkim wzrost komórek nowotworowych, odpowiedzialnych za nowotwory prostaty, piersi oraz trzustki.

Składniki: 300 g ogórków, 100g jabłek, 2 łyżeczki cukru trzcinowego, sok z 1 cytryny, sok z 2 limonek, 1,5 l gazowanej wody mineralnej, 20 kostek lodu, opcjonalnie można dodać 1,5 łyżeczki suszonych płatków róży.

Przygotowanie: płatki róży należy wcześniej zamoczyć w odrobinie zimnej wody, a kiedy spęcznieją, przelać do misy. Cukier należy rozpuścić w rondelku razem z sokiem z limonki oraz cytryny, a po ostudzeniu dodać do płatków róży. Następnie ogórki i jabłka należy pokroić w plastry, dodać do reszty składników i zalać wodą gazowaną.

W celu wydobycia pełnego smaku składniki trzeba delikatnie rozgnieść.

Zobacz również

Selena Gomez kradnie widowisko w Cannes! Ależ ona śliczna!

HIT DNIA
Selena Gomez kradnie widowisko w Cannes! Ależ ona śliczna!

Te firmy z Mikołowa rozwijają się GENIALNIE i zarobiły sporo

Te firmy z Mikołowa rozwijają się GENIALNIE i zarobiły sporo

Polecamy

Chcesz mieć gładkie stopy? Tego absolutnie NIE rób! Ostrzega ekspertka

Chcesz mieć gładkie stopy? Tego absolutnie NIE rób! Ostrzega ekspertka

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

Tej surówki z młodej kapusty możesz nie znać. Doskonały dodatek do obiadu

HIT DNIA
Tej surówki z młodej kapusty możesz nie znać. Doskonały dodatek do obiadu